Jelenlegi hely

Hirdetés

Annak ellenére, hogy hazánkban a lakosság több mint 50%-a érzékeny legalább egy allergénnel szemben, a betegség súlyát még mindig kevesen ismerik fel. 

Némelyek gluténmentes termék összetevői közt a lupin is megtalálható, mely nem egyszer okoz kellemetlen panaszokat.

Az allergiát tartósan, akár 10-12 évre megszüntető kezelést még az allergén növény virágzása előtt, legalább 2 hónappal korábban meg kell kezdeni. Ezekben a hónapokban tehát már érdemes utána járni a részleteknek, ha ebben az évben mi is fontolgatjuk a kezelést. Kinél kezdhető és kinél nem allergén immunterápia?  

Ne a bútorait cserélje le! Van jobb módszer is háziporatka allergia ellen! Lássuk, mivel lehet védekezni.

Allergiás tüneteket okoz a karácsonyfa-szindróma! A lakásban felállított karácsonyfákon képződő penészgombák számtalan panaszt okozhatnak.

Sokaknál allergiás tünetek jelentkezhetnek bizonyos fűszerek miatt. Lássuk, mik azok!

A pollenszezon már rég elmúlt, de még mindig nem érzi jól magát? Hetek óta csak orrspray segítségével kap levegőt, köhögéscsillapítót szed, de éjszaka mégsem tud jól aludni? Lássuk, mi állhat a tünetek hátterében!

El tudnak csábítani a szép színes, feltűnő élelmiszerek? Elég nagy baj! Rendszeres fogyasztásuk kapcsán különféle allergiás tünetek jelentkezhetnek. Mutatjuk, mire kell figyelni!

Miért kell már most elkezdeni az allergén immunterápiát, ha allergiásak vagyunk a nyírfapollenre?  Válaszol a szakértő.

Minden szülő életében elérkezik a pillanat, amikor a cseperedő gyermek egyre inkább vágyik valamilyen házi kedvenc társaságára. A véget nem érő alkudozások és ígéretek többnyire elérik céljukat és elgondolkozunk azon, hogy milyen állat is lenne a leginkább megfelelő.