Jelenlegi hely

Hirdetés

Nyári időszakban könnyen felborulhat az alvási ritmusunk, a hőség, de akár az utazás kizökkenthet minket. Nemrégiben tudományosan is igazolták, hogy az alvás nemcsak gyógyít, de annak hiánya akár súlyos károsodásokat is okozhat. 

alvaszavar_magnezium

Tudta, hogy alvászavart is okozhat, ha magnéziumhiányunk van?  Most nemcsak a tipikus tüneteket mutatjuk meg, hanem egy teszttel azt is megnézheti, hogy mennyi magnéziumra van  (volna) szükségünk. És hogy mivel pótoljuk a hiányt? Erre is mutatunk megoldást.

Az időeltolódás okozta jet-lag kellemetlen hatása, hogy a biológiai óránk nagyon rövid idő alatt jelentősen eltolódik, különösen a Japánba vagy az amerikai kontinensre utazók körében. Az időzónák átlépése pedig alvászavarokat, koncentrációs nehézségeket és ingerlékenységet okoz. Mivel lehet megelőzni, kezelni a jet-laget?

Tudta, hogy bizonyos gyógyszerek – közvetlen vagy közvetett – mellékhatásaként is jelentkezhet alvászavar? Milyen gyógyszerekről lehet szó?

Hogyha nehezen tudunk csak elaludni, csábító lehet bekapni gyorsan egy altató. De kell is? Szomnológus szakértőnk választ ad a kérdésre!

Altatóra van szükség ahhoz, hogy nyugodtan aludjon? Szomnológus szakértőnk beszél az alvásbetegségekről.

Hogyha valaki alvásbetegségben vagy alvászavarral küzdd, azzal búcsút inthet a jogosítványnak? Szakértőnk elmondja!

Tudja, mi az az alvómaszk? Sokunk nem tud pihentetően aludni, alvási apnoe vagy egyéb alvászavar, betegség miatt! Lássuk, mit mondd az alvómaszkról szomnológus szakértőnk!

Jól esik délután lepihenni, szunyókálni? Egyesek egészségesnek, mások pont hogy károsnak tartják! Lássuk, mi a véleménye erről szakértőnknek!

alvaszavar_ejszakaimuszak

Aki éjszakai vagy váltott műszakban dolgozik, jól ismeri a jelenséget: még akkor sem tud elaludni, ha nagyon fáradt, álmos és kimerült a munkától. Mi okozza ezt az alvászavart, és mit tudunk tenni ellene?