Jelenlegi hely

Hirdetés!

A cukorbetegség egyik súlyos akut szövődménye a ketoacidózis, mely akár ketoacidotikus kómához is vezethet.

cukorbetegség

Fáradékonyság, szájszárazság, gyakori vizeletürítés, állandó szomjúság és éhségérzet - csak néhány, a cukorbetegség jellemzőt tüneteiből. Nézd meg a többit is!

A lakosság közel 10 százaléka cukorbeteg. Becslések szerint azonban ennél jóval többen érintettek: akár másfél-kétmillióan élnek ma hazánkban ismert vagy ismeretlen módon diabéteszben, illetve valamelyik kórmegelőző állapotában! 

A II-es típusú diabétesz sok esetben évekig nem jár együtt tünetekkel, vagy éppen a tünetek annyira enyhék és általánosak, hogy nem is nagyon veszünk ezekről tudomást. Milyen jelek, tünetek esetén gyanakodhatunk cukorbetegségre is?

Abszolút vagy relatív inzulinhiány a szervezetben? A mindennapi gyakorlatban minden újonnan diagnosztizált cukorbetegnél felmerül ez a kérdés.

A 2-es típusú cukorbetegség gyakran lappangva alakul ki, és csak akkor derül rá fény, miután már súlyos szövődményeket okozott. Azonban vannak olyan bőrtünetek, melyek jelezhetik az állapot fennállását. Felsoroljuk, melyek ezek.

Várandósság során több probléma is felléphet, mely mind a baba, mind az anya egészségét veszélyeztetheti. Ilyen a terhességi cukorbetegség is.

vércukormérés, vércukorszint, cukorbetegség

Szponzorált tartalom

A cukorbetegség világszerte az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma: hazánkban legalább 800 000 cukorbeteg él, és legalább ugyanennyi lehet a nem diagnosztizált betegek száma. Miért lehet életveszélyes ez a betegség? Miért annyira fontos, hogy rendszeresen mérjük a vércukorszintet?

Mit jelent az, ha nem is érezzük, hogy felsértette a lábunkat egy kő vagy éles tárgy? Az érzéketlenség akár komoly problémára is utalhat, cukorbetegeknek nagyon kell erre figyelniük!

Az „ezerarcú boszorkányként” is csúfolt inzulinrezisztencia manapság már nem számít ritkaságnak, főleg a nők között. El lehet kerülni?