Jelenlegi hely

Hirdetés!

Tényleg csökkenthető a rák kockázata gyakori sportolással? Kiderül- mutatjuk, mik a rákos megbetegedések jelei!

A polipok kizárólag jóindulatú daganatok?

Polip: rettentően hangzik, mégis ez a legjobb diagnózis, amit egy vizsgálat eredményeként kaphatunk. Minél előbb sikerül felfedezni és eltávolítani, annál kisebb az esély a további burjánzásra. Hol alakulhat ki és hogyan távolítható el a polip?

A hasnyálmirigyrák túlélési aránya igen alacsony, így az egyik legsúlyosabb betegségnek tekinthető. Ennek az az oka, hogy a hasnyálmirigy-problémákat nehéz észrevenni, így általában a daganatot is csak későn diagnosztizálják.

A rákkal már az őseink is harcoltak: olyan betegség ez, mely hosszú évszázadokon át kísértette az emberiséget. Most megtudhatja a rákgyógyítás jelenlegi helyzetét!

Szenzációs magyar felfedezés: a magyar kutatócsapat az emlődaganatos betegek bélflóráját vizsgálta, és arra jutottak, hogy bélflóránk egészségé nagyban befolyásolja szervezeteünk más részeit is! Lássuk.

Azt már sokszor hallhattuk, hogy csökkenhet a vastagbélrák kialakulásának esélye, ha megváltoztatjuk étrendünket. Most a mikrobióma, vagyis az emberi bélrendszerben található baktériumok szakértői is megerősítették.

Jelentősen csökkentheti a hazai rosszindulatú daganatos megbetegedések és halálozások számát a veszélyes anyagok munkahelyi kezeléséről indított uniós kampány, amelyhez Magyarország is csatlakozott.

A Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából figyeljünk a nőket érintő legveszélyesebb betegségre: a mellrákra. A betegség korai stádiumában még teljes mértékben gyógyítható! Lássuk!

Az orvostudomány még mindig nem tudja pontosan, hogy mitől alakul ki a mellrák, de a közéletben sok tévhit kering a betegséggel kapcsolatban. 

Felfedezték, hogyan lehet harcolni a rák ellen a szervezetünk immunrendszere segítségével – éppen ezért 2018-ban a két tudós joggal nyerhette el a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat.