Jelenlegi hely

Hirdetés!

Vannak, akiknél könnyen kialakul az ínhüvelygyulladás, míg mások egész életükben monoton mozgást végeznek, mégsem érinti őket a probléma. A legbiztosabb viszont az, ha igyekszünk megelőzni az ínhüvelygyulladás kialakulását.

A hideg, szeles időszak fokozhatja az ízületi gyulladás tüneteit, a betegeknek ilyenkor nagy szükségük van hatékony gyógymódra. Többek között az akupunktúrás kezelés is segíthet! Lássuk hogyan.

A kéz, az ujjak zsibbadása gyakori és kellemetlen probléma, melynek sok oka lehet. Természetesen a legfontosabb, hogy kiderítsük, mi okozza a zsibbadást, de addig is tehetünk néhány dolgot a tünetek enyhítése érdekében.

A porcokat "olajozni kell"- meg tudjuk őrizni rugalmasságukat! Ezeket a porcerősítőket használja.

Ha fáj a vállunk, bizsereg a gerincünk mellett vagy duzzanatot érzünk a végtagokban irány a reumatológia! Ízületi gyulladásnál tanácsos minél hamarabb megkezdeni a kezelést.

Fájdalomcsillapító, ami gyorsan hat, tartósan hat, megszünteti a fájdalmat, vény nélkül kapható és használatakor alig kell mellékhatásokkal számolni – általában ez a betegek igénye, ha mozgásszervi panaszaik enyhítésére keresnek gyógyírt a gyógyszertárban.

A derékfájdalom olyan általános panasz, ami miatt gyakran felkeressük a szakorvost. Neki azonban nagyon körültekintően kell felállítani a diagnózist, hogy megkezdődhessen egy valóban hatékony kezelés.

Amikor a porckopás miatti fájdalmat tapasztaljuk, sok mindent hajlandóak vagyunk kipróbálni, csak hogy megszabaduljunk a kínzó érzéstől. Valóban hatnak a csodaszerek? Mit használjunk és mit ne? 

Hogyan kell felragasztani és milyen mozgásszervi problémáknál segíthet? Mutatjuk.

A porckopás (artrózis) az egyik leggyakoribb mozgásszervi betegség: az ízületeket párnázó kemény, de rugalmas szövet károsodik.