Jelenlegi hely

Hirdetés

A gyógyharisnya használata visszeres lábak kezelésére elég, ám a mélyvénás trombózis más eset: ilyenkor gyógyszeres kezelésre van szükség.

A trombózis, trombofília kivizsgálása során számos ismeretlen szóval és rövidítéssel lehet találkozni, melyekről általában nem tudni, mit is takarnak.

A legújabb kutatási eredmények rossz hírt jelentenek a dohányosoknak: csak a teljes leszokás csökkenti a szív-érrendszeri betegségek rizikóját. 

Nemcsak a vérnyomást csökkenti, hanem erősíti a lábizmokat a lépcsőzés, különösen az ösztrogénhormon hiányában szenvedő klimaxos nőknél, akik hajlamosak a szív-és érrendszeri és izomproblémákra

A magas vérnyomás olyan extra terhet ró a szívre és az erekre, amely gyengítheti és rombolhatja azokat.

Vérzésként is felléphet trombózis! Ilyen az ún. esszenciális trombocitémia (essentialis thrombocytosis, ET) is.

A szívelégtelenség súlyos betegség, amely megfelelő kezelés nélkül fokozatosan romlik és végül halálhoz vezet. idős korban az előfordulása elérheti a 10 százalékot is. Nagyon fontos, hogy az érintettek tisztában legyenek a betegség tüneteivel, lefolyásával, és ha kell, életmódjukon is változtassanak.

Mélyvénás trombózis után fontos a mögöttes ok(ok) tisztázása, ezért teljes körű trombofília vizsgálat indokolt. Bár sokszor a genetika tehető felelőssé a vérrögök keletkezéséért, ám előfordulhat, hogy máshol kell keresni a magyarázatot.

Még mindig túl sok halálesetért felelős az ischaemiás szívbetegség. Hogyan alakul ki, mit lehet ellene tenni? Lássuk!

A keringési rendszerünk egészsége határozza meg, milyen hatékonyan tud oxigén és tápanyag jutni a sejtjeinkhez. Ezek befolyásolják vérkeringésünket!