Hirdetés

Fotókiállítás pszoriázisos betegekért!

Fotókiállítással a pikkelysömörös betegekért... Nyolc magyar nagyvárosban mutatkozik be a pikkelysömör (psoriasis) betegségben szenvedők életét bemutató fotókiállítás a Magyar Dermatológiai Társulat (MDT) szervezésében.

Fotókiállítás pszoriázisos betegekért!A társulat egy nemzetközileg már nagy sikereket elért kezdeményezéshez csatlakozott a kiállítások megszervezésével. A pikkelysömörrel együtt élő emberek figyelmét akarja felhívni arra, hogy ne adják fel a betegség elleni küzdelmet, ne rejtőzzenek el a külvilágtól, hanem keressék a megfelelő, korszerű kezelési módszereket és vállalják fel önmagukat - fogalmaztak a Meztelen igazság című kiállítás szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

A kiállításon olyan psoriasisos betegek képeit és személyes vallomásait ismerhetik meg a látogatók, akik vállalják állapotukat, és meg akarják mutatni hasonló sorsú társaiknak, hogy érdemes küzdeni a bőrbetegség ellen. A számos országot bejárt fotókat Ralf Tooten fotóművész készítette.

A közlemény szerint a magyar lakosság 1,4 -2 százalékát érinti a jellemzően vörös, pikkelyesen hámló foltokkal és alkalmanként súlyos ízületi gyulladással együtt járó psoriasis. A kiállítás tudatosítani akarja a közvéleményben, hogy a pikkelysömör nem fertőző, az egészséges embereknek nem kell félniük a betegektől. Mint a fotózásban részt vevő betegek egyike, a lengyel Roman Poznan üzente: "Ugyanolyan emberek vagyunk, mint mások, ugyanolyan bánásmódot érdemlünk, mint egészséges társaink. Dolgozunk, családunk, terveink és törekvéseink vannak."

A március 10. és 31. között a budapesti Duna Plázában megtekinthető fotótárlat áprilisban Pécsett, májusban Szombathelyen, júniusban Veszprémben, júliusban Kaposváron, szeptemberben Szegeden, októberben Debrecenben, majd végül október 25. és november 14. között a Miskolc Plázában mutatkozik be.

A kampányról és a kiállításról a www.meztelenigazsag.hu és a www.facebook.com/meztelenigazsag internetes oldalakon található részletes tájékoztatás.

További tartalmak bőrbetegség témában

További tartalmak pikkelysömör témában

További tartalmak mozgásszervi betegség témában

Aktuális hírek

Fájdalom, görcs, zsibbadás: csillapíthatjuk gyógyszer nélkül?

Most egy olyan gyógyszermentes terápiát mutatunk be, amely fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, ideg- és izomstimulációra, diabétesz kezelésére is alkalmas, ráadásul mellékhatások nélkül...

Hogyan előzhető meg a trombózis?

A trombózisnak – vagyis a vérereinkben kialakuló vérrögöknek – időnként súlyos, sőt életveszélyes szövődményei is lehetnek, ezért érdemes mindent megtenni azért, hogy megelőzzük ezt a betegséget....

Mit tegyünk, hogy fiatal maradjon a szívünk?

Minden embernek a szíve egyedi, leutánozhatatlan – és ami a legfontosabb, pótolhatatlan. Testünk motorja folyamatosan dolgozik életünk végéig, ezért vigyáznunk kell rá. Tanácsok a Szív Világnapján...

Mitől jó élni? A boldogság kémiája

Vannak olyan emberek, akik nem termelnek boldogsághormont és ezt pótolniuk kell. Íme, néhány tipp és trükk, amivel emelhetjük boldogságérzetünket a mindennapokban. 

Hány éves a szíve?

Ha valaki dohányzik, magas a vérnyomása és a koleszterinszintje, jelentős esélye van annak, hogy a szíve „öregebb”, mint a valós életkora. Honnan tudhatjuk, hány éves a szívünk?

Magas koleszterinszint: veleszületett is lehet

Becslések szerint mintegy 10 millió egyénnek van familiáris hiperkoleszterinémia betegsége világszerte, és a betegek 80 százalékánál nem ismerik fel ezt. A magyar betegek száma 20-50 ezer lehet,...

további cikkek >>