Jelenlegi hely

Hirdetés

A legtöbb ember tisztában van azzal, hogy bizonyos gyógyszerek nem szedhetők együtt – egyik növelheti vagy csökkentheti a másik hatékonyságát. Például a fogamzásgátló tabletta szervezetre gyakorolt hatását a megváltoztathatja az együttesen szedett antibiotikum.

Bár a hasnyálmirigyrák viszonylag ritka – a többi daganatos betegséghez képest –, de sajnos a túlélési arány igen alacsony, így az egyik leghalálosabb betegségnek tekinthető. Ez többek között arra vezethető vissza, hogy a hasnyálmirigy-problémákat nehéz észrevenni, így általában a daganatot is...

Világszerte több millió ember küzd Alzheimer-kórral, és a szakemberek szerint ez a szám a jövőben csak tovább növekszik majd. Az Alzheimer-kórra jelenleg nincs gyógymód, a beteg állapotának romlása csak lassítható, azonban néhány egyszerű lépéssel jelentősen csökkenthető a betegség rizikója.

A magas vérnyomásnak sajnos igen súlyos, esetenként halálos következményei lehetnek, és bár hazánkban is több százezer embert érinthet a hipertónia, sokan nem is tudnak erről, sőt azzal sincsenek tisztában, pontosan hogyan kellene mérni a vérnyomásukat. Ehhez nyújtunk most segítséget!

Az omega-3 zsírsavak fogyasztása megelőzheti az időskori szembetegségek kialakulását! Egy amerikai kutatás szerint az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend (főként halak és tengeri állatok fogyasztása) csökkenti az időskori sárgafolt-degeneráció kialakulásának kockázatát.

Hizlalhat a vérnyomáscsökkentő?

Ausztrál kutatók igazolták, hogy a világ egyik legtöbbet használt szívgyógyszerét, a béta-blokkoló csoport régebbi készítményeit szedő emberek kevesebb zsírt égetnek, mint azok, akik nem részesülnek ilyen gyógyszeres kezelésben. A betegek millióit érintő vizsgálati eredményt a Journal of Obesity...

Szeretnél több zöldséget fogyasztani, de sok időbe kerül ezeket frissen beszerezni, tisztítani, aprítani? Akkor idd meg! Egy vitamindús smoothie-t 2 perc alatt is elkészíthetünk, mutatjuk, hogyan!

Sokan szeretnének nagy túlsúlytól megszabadulni, számukra lehet megoldás a gyomorszűkítő műtét. Mégis kinek, milyen esetben jöhet szóba?

Az idősödő háziorvosi kar és a túlterhelt sürgősségi osztályok problémájára jelenthet megoldást a gyógyszerészi gondozás elterjedése, amelynek keretében rendszerszinten tudják követni a gyógyszerészek a visszatérő betegek gyógyszeres kezelését. Lássuk!

A mentők sokszor szembesülnek embert próbáló helyzetekkel, különösen egy gyermek mentése során, ezért sokat segíthetünk nekik, ha vészhelyzet esetén kapkodás és pánik helyett gyorsan és szakszerűen értesítjük őket.