Jelenlegi hely

Hirdetés
Kurkuma hatásai: gyulladáscsökkentő, gyulladásgátló, antioxidáns

A gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia évezredek óta alkalmazza. Nem véletlenül, hiszen élénksárga színe és különleges aromája mellett erős antioxidáns, emésztés-serkentő, vércukorszint-stabilizáló, gyulladáscsökkentő hatásokkal jellemezhető.

A levendulát már az ókorban is használták gyógynövényként – lássuk, hogyan lehet felhasználni és milyen hatásai vannak!

 Amellett, hogy a fokhagyma, a mezei zsurló és a hársvirág természetes antibiotikumként is alkalmazhatjuk, más gyógyhatásaikat is kihasználhatjuk, mutatjuk, hogyan!

A szegfűborsban és a szerecsendióban olyan hatóanyagokat találhatunk, melyek segítségével megőrizhetjük az egészségünket és csökkenthetjük súlyos, krónikus betegségek kockázatát is.

A csillagánizst főleg azoknak érdemes alkalmazni, akik puffadással, gázképződéssel, gyomorégéssel vagy más, emésztőrendszert érintő panaszokkal küzdenek.

A fejfájás sok ember életét megkeseríti, ami rossz esetben akár munkaképtelenséget is okozhat. Vannak, akiknél csupán néha-néha jelentkezik, de olyanok is akadnak, akiknek visszatérő a probléma. Lássuk, mik azok a gyógynövények, amik segíthetnek!

A csipkerózsa bogyótermése az egyik legismertebb gyógynövény, C-vitamin-tartalma miatt az egyik legkeresettebb gyógynövény. Mit kell tudnunk róla?

Még egy könnyű mozdulat is pokolian fáj - ugye ismerős? Az izomfájdalom kellemetlen tud lenni, de gyógynövény krémekkel, fürdőkkel is segíthetünk magunkon.

A legtöbb ember tapasztal élete során legalább egyszer húgyúti problémákat, fertőzéseket. Mit tehetünk vesénk és a húgyutak egészségének megőrzése érdekében? Felkutattuk a természetes megoldásokat.

Legtöbben a tejtermékeket azonosítjuk a kalciummal és a csontok védelmével. A gyógynövények azonban sokkal kedvezőbbek több szempontból is. Mit tehetünk még csontjaink rugalmasságáért?