Jelenlegi hely

Hirdetés

A nyaralás alatt, vagy hazaérkezés után kezdődő hasmenés felnőtteknél többnyire inkább csak kellemetlen, de gyermekeknél, időseknél akár kórházi kezelést igénylő kiszáradást is okozhat. A megelőzésben a probiotikumok szedése is segíthet. 

 A nyári forróságban szívesen töltjük az estéket a szabadban, amelyeket rendszeresen megkeserítenek a vérszívó rovarok. Tehetünk egyáltalán valamit ellenük, ha csődöt mondanak a bevált módszerek?

A JAMA Dermatology korábban közzétett vizsgálata szerint sokan nincsenek tisztában a naptejeken látható jelölésekkel.

Fájdalmas, vörös foltokat okozhat, ha a citrusfélék leve a bőrre kerül, majd napsugárzás éri. Jó tudni ezt mindenkinek, aki a kánikula elől a medencébe menekül, és hűsítő koktélokkal próbálja átvészelni a következő napok forró időjárását.

Hónapok óta készül egy utazásra, hogy aztán jó néhány napot a vécén kuporogva, lázasan töltsön? Az utazók hasmenésének nevezett tünetegyüttes rendkívül gyakori, de megfelelő étel- és italválasztásokkal általában megelőzhető.

Ha valakit megkérdezünk, mi jut elsőre eszébe a nyárról, a fagyi vagy jégkrém biztosan ott lesz az első öt válasz között. De pontosan mi a különbség az egyes fagylalttípusok között? Melyiket érdemes előnyben részesíteni, ha igyekszünk egészségesen táplálkozni?

Bár egyre többen követik a szakemberek által javasolt alapelveket, és használnak rendszeresen fényvédő krémeket, a szem védelméről azonban még mindig sokan hajlamosak elfeledkezni. Pedig fontos a napszemüveg is!

A hőség megviseli a szervezetünket, ráadásul bizonyos problémák sokkal gyakrabban a meleg nyári hónapokban. Ezek közé tartozik például a melegkiütés és a napallergia, melyeket hasonló tüneteik miatt könnyű összekeverni.

Itt a nyár, és a hőség, amikor az ember nem feltétlenül szeret a napon lenni, főleg akkor, ha várandós. De a napfénynek nagyon fontos szerepe van az életünkben, amit mindenképpen szem előtt kell tartanunk, ha egészségesek szeretnénk lenni. Ez pedig ilyenkor, nyáron is igaz, hiába hiszik sokan az ellenkezősét.

A napégés az egyik leggyakoribb, egyben legkellemetlenebb nyári panasz. Bár kellő elővigyázatossággal általában megelőzhető, ha mégis leégünk, néhány egyszerű módszerrel felgyorsíthatjuk a gyógyulási időt.