Jelenlegi hely

Hirdetés!

Tíz évvel ezelőtt még meglepő lett volna valószínűleg, de manapság egyáltalán nem rökönyödünk meg azon, ha egy tinédzsert látunk energiaitalt vagy kávét inni. Ugyanakkor a túl sok koffein fogyasztása épp rájuk a legveszélyesebb. 

Szinte minden húsipari terméket kezelnek valamivel, hogy megfelelő formát és állagot kapjanak a gyártók. Most megmutatjuk, hogyan tudják kiválasztani a legkevésbé káros felvágottakat!

A savanyú káposzta igazi házi doktor, jótékony hatását a bélflóra táplálásán keresztül fejti ki. Nézzük, hogyan.

Noha a birsalmát és/vagy a birskörtét az egyik legrégebbi gyümölcsként tartják számon – melynek számos jótékony hatása ismert –, fogyasztása hazánkban kevésbé elterjedt, pedig beérett állapotban igazán finom és egészséges rágcsálnivaló. Nagyanyáink régen a szekrény tetején tartották szüretelése után, hogy könnyebben beérjen, és hónapokig elálljon. Sőt, az érés során lakásillatosítóként is szolgált.

Több vizsgálat is kimutatta, hogy apró műanyagdarabkák találhatóak az ember emésztőrendszerében. Ezeket a mikroműanyagokat eddig csak állatok bélrendszerében fedeztek fel - hogyan került az emberébe?

Az amalgám fogászati premierje1826-ban volt, amikor egy párizsi fogorvos fogtömésre alkalmazta. Az ötvözet kiválóan vizsgázott, de az amalgám azóta megbukott. Ám mind a mai napig sokan hordanak amalgámos fogtömést!

Sokan nem figyelnek arra, mire van szüksége a szervezetüknek, és vakon követik az új táplálkozási trendeket, diétákat. Azonban érdemes utánajárni a 2018-as év táplálkozási trendjeinek, hiszen akár veszélyesek is lehetnek - az életünkre!

Az elmúlt évtizedekben rengeteg kutatás foglalkozott az omega 3 zsírsavval, és a tudósok számtalan bizonyítékot találtak arra, hogy az omega 3 szinte minden szervünkre pozitív hatással van. Mit érdemes tudni erről a mikrotápanyagról? Milyen problémák ellen vethetjük be?

Szponzorált tartalom

Sokan úgy véljük, hogy ha (viszonylag) egészségesen táplálkozunk, akkor nem is veszélyeztethet minket az ásványianyag-hiány, egyébként is, a kellemetlen tünetekből biztosan észrevesszük, ha baj van. Ez azonban csak részben igaz! 

A kínai hagyományos gyógyászat immunerősítés alatt főleg a csí, azaz az életerő erősítését tartja a legfontosabbnak. Ha a csí áramlása nem ütközik akadályba a szervezetben, akkor az képes a kórokozók támadását elhárítani.