Jelenlegi hely

Hirdetés!

UNICEF: Kézmosás, első lépés az egészséghez!

Kedves Támogatónk! A képen egy libériai iskola tanára mutatja gyermekeknek a kézmosás helyes módját. A világ számos régiójában (szubszaharai Afrikában, vagy Ázsia számos országában) a tiszta víz még mindig elérhetetlen luxus sokak számára. Ezekben az országokban a lakosság 80%-a nem jut tiszta vízhez. A kézmosás ezért nem válik a minden napok automatikus részévé. Pedig a kézmosás az első egyszerű lépés az egészséges élet megteremtéséhez.

Hirdetés


Kézmosás hiányában az öt év alatti gyermekhalandósági ráta a világon a legmagasabb az érintett országokban (pl. Guinea-Bissau-ban egy évben 1000 gyermekből 216 hal meg erre visszavezethető okok miatt). Az UNICEF összetett programokat működtet ezekben a régiókban, hogy csökkentsük a gyermekhalandóságot. A legtávolibb falvakba is eljutunk, hogy újabb és újabb közösségeket segítsünk hozzá az egészséges élet alapjaihoz.


1. Segítjük a közösségeket, hogy tiszta ivóvízhez jussanak.

2. Kézmosó állomásokat létesítünk, vigyázva a WC használat elkülönítésére.

3. Fertőző betegségeket megelőző oltási programokat indítunk, hogy egyetlen gyermek se haljon meg megelőzhető okok miatt.


Ezeknek a programoknak köszönhetően egy-egy közösségben az öt év alatti gyermekhalandóság jelentősen csökkenthető, sőt megállítható.

Kedves Olvasók!Hirdetés